מתכננים מעבר דירה? כידוע חלק מהעלויות של מעבר דירה זה הנזקים שנגרמים לתכולת הבית, אז אנחנו לא מתיימרים למנוע לחלוטין נפילה של כלי זכוכיות אחד או שניים, אבל בהחלט נשתדל לתת לכם טיפים איך לארוז את הריהוט שלכם על מנת שיספוג מינימום פגיעות.
שולחנות וכסאות של פינת אוכל
- שולחן זכוכית או שולחן קטן – פורסים על הרצפה קרטון גדול ועבה, שני אנשים תופסים בשני צידי השולחן והופכים אותו יחדיו כשפלטה מונחת על הקרטון, מפרקים את רגלי השולחן, אורזים את הפלטה בקרטונים עבים והם מובלים בנפרד. אם אנחנו נגרור את השולחן, אפילו בתוך הבית המשקל הרב שמופעל על רגלי השולחן עלול לגרום להם להשבר.
- שולחן גדול – בשולחן כזה לא תמיד ניתן לפרק את הרגל מהפלטה ללא בעל מקצוע, במקרה כזה נעטוף את כל השולחן בקרטונים ובפצפץ איכותי וגם את רגלי השולחן. את השולחן אסור לגרור בשום אופן על מנת שלא יישבר.
- כסאות מרופדים – כמעט בכל כסא מרופד ניתן להפריד את המושב מהכסא עם מברגה, מומלץ מאוד לעשות זאת על מנת שהמושב לא יפגע, אותם נכניס לתוך שקיות ענק ואת שלדי הכסא נשא בנפרד
כסאות מנהלים וכסאות מזכירה
כסאות מנהלים לפעמים ניתן לפרק את רגלי הכסא מהבסיס ואז זה מומלץ אבל ברוב המקרים לא ניתן, ולכן יש שני דגשים שמומלץ לשים לב אליהם בהובלת כסא מנהלים
- קחו חתיכת קרטון ושימו אותו על המושב והגב על מנת למנוע פגיעה בריפוד ואת כל הכסא תעטפו שקית ענק.
- על תגררו את הכסא ברחוב, רצפת הרחוב המחוספסת פוגעת קשות בגלגלי הכסא. כסא מנהלים או כסא מזכירה נושאים בידיים ברחוב.
איך מומלץ לעטוף ריהוט
קונים כמות של קרטונים למעבר דירה ולפלף (סליל ניילון נצמד קטן כחול) ועוטפים את הריהוט מכל כיוון אפשרי.
בריהוט עץ בפרט וריהוט בכלל, כל סריטה מכערת, ולכן אם לא נעטוף את הריהוט והוא יקבל סריטה קטנה הסט כולו נפגם ולכן מומלץ מאוד לעטוף בצורה טובה ואיכותית.